Albercik.pl - darmowe artykuły na Twoją stronę

Witaj Guest

Szukaj Artykułu:


Kulinaria




Jak spienić mleko do kawy?

Kawa podawana w najlepszych kawiarniach zwieńczona jest puszystą pianką, dzięki której serwowany napój nie tylko doskonale smakuje, ale także pięknie wygląda, ale jak uzyskać taki efekt w domowych warunkach?          


Czerwone pierożki ze szpinakiem.

Przedstawiam Państwu danie na które skusi się zarówno amator nowości jak i wegetarianin.Będą to pierogi w ciescie pomidorowym. Jest to danie proste do zrobienia i bardzo smaczne.


Przystawki na sylwestra.

Jeżeli szykujemy imprezę sylwestrową w domu i zapraszamy gości, musimy zaproponować ciekawe menu. Poniżej kilka rad odnośnie tego jak skomponować szybkie menu.


Pierogi ruskie - zapomniany rarytas

Pierogi ruskie to prawdziwy rarytas który zjedzą ze smakiem niemal wszyscy. Jednak dzisiaj został nieco zapomniany. Poniżej prosty przepis na smaczne pierogi.



Pierogi ze szpinakiem.

Często spotykany rarytas. Jednak mało kto potrafi doprawić szpinak tak by pierogi były smaczne. Poniżej sprawdzony sposób na dobry farsz i dobre ciasto. Smacznego.


Barszcz czerwony na kilka sposobów

Niebawem na Wigilijnym stole zagoszczą tradycyjne potrawy. Między nimi zupa bez której ciężko było by sobie wyobrazić święta Bożego Narodzenia, czyli barszczyk czerwony.


Restauracje w wolnej Polsce

Transformacja polskiej gospodarki po 1989 roku zmieniła definitywnie wizerunek krajowej gastronomii. Wraz z otwarciem pierwszego McDonalda w Warszawie, narodziło się nowe pokolenie Polaków, które zapragnęło jeść poza domem – tanio i szybko.


Walentynki od kuchni

Święto zakochanych tuż tuż, warto zadbać, by zawartość naszej lodówki sprzyjała miłosnej chemii. U progu walentynek serwujemy przegląd popularnych afrodyzjaków – z przepisami Sylwestra Lisa, Szefa Kuchni kompleksu BUKOVINA Terma Hotel Spa.  


Oryginalny barszcz wigilijny z włoskimi tortellini

Wigilia bez aromatycznego, czerwonego barszczu? Niemożliwe! Choć w ciągu roku przygotowujemy różne jego odmiany, np. czerwony, biały czy ukraiński, w grudniowe święta może być tylko jeden - wigilijny.


Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Zgodnie z tradycją na wigilijnym stole powinno znaleźć się 12 potraw. Przygotowanie tylu dań wymaga pełnego kulinarnego zaangażowania oraz spędzenia w kuchni dużej ilości czasu. Jedną z tradycyjnych potraw serwowanych podczas Wigilii jest barszcz czerwony.


Włoskie risotto na polskich stołach

Risotto to potrawa, którą w XIV wieku Marco Polo przywiózł z Chin do Włoch. Od tej pory jest ono uważane za jedną z koronnych potraw Półwyspu Apenińskiego. Oryginalnie, risotto sporządzane jest z podsmażanego na tłuszczu ryżu z dodatkiem cebuli lub czosnku oraz wytrawnego wina.


Sposób na niejadka

            Przekonanie dzieci do jedzenia często nie jest łatwym zadaniem. Dlatego rodzice prześcigają się w pomysłach na urozmaicenie dziecięcych posiłków i sprawienie, że małe niejadki w końcu zgodzą się wziąć do buzi kęs zdrowego dania.




Powered by ArticleMS from ArticleTrader